Ga naar de inhoud

Sofrologie op de Vakbeurs voor GGZ professionals

  • door

Konnektit organiseert op 16 maart 2024 de eerste vakbeurs voor GGZ professionals. Ze willen psychotherapeuten en coaches verbinden en hun belangen behartigen. De Vereniging voor Caycediaanse Sofrologen hebben op deze beurs ook een stand en zullen een lezing geven over de meerwaarde van sofrologie in de benadering en behandeling van patiënten van bijvoorbeeld kinesisten, psychologen, therapeuten en dokters.

Sofrologie is een erkende methode die patiënten ondersteunt tijdens hun behandeling van zowel fysieke als mentale aandoeningen. Het dient als een waardevolle toevoeging om patiënten extra te helpen in hun genezingsproces. Maar voordat je sofrologie kunt toepassen, is een professionele opleiding noodzakelijk.

Jaarlijks volgen meer dan 1.000 professionals in Europa de opleiding tot sofroloog. Wereldwijd zijn er nu meer dan 12.000 opgeleide sofrologen in 20 landen. Sinds 1988 staat Sofrocay garant voor hoogwaardige opleidingen in de Caycediaanse sofrologie. In België werkt de Vereniging van Caycediaanse Sofrologen nauw samen met hun eigen opleidingsdivisie INTENSS en het zorgopleidingsinstituut ICZO.

De voordelen van Sofrologie:

Stressbestendigheid: Beter omgaan met stress.
Slaapkwaliteit: Verbetering van slaap en algemene levenskwaliteit.
Emotioneel welzijn: Effectief omgaan met prikkelbaarheid, angst en verdriet.
Concentratie en geheugen: Versterking van concentratie en geheugen.
Mentale weerbaarheid: Positieve omgang met moeilijke situaties.
Onderwijsresultaten: Betere schoolprestaties voor studenten.
Zelfvertrouwen: Toename van zelfvertrouwen en afname van faalangst.
Sportieve ondersteuning: Ondersteuning bij sportieve trainingsschema’s.
Efficiënt werken: Verbeterde efficiëntie, zowel individueel als in samenwerking met collega’s.

Kom je de Vereniging van Caycediaanse Sofrologen bezoeken op de vakbeurs voor GGZ Professionals?

Meer info en tickets op https://www.konnektit.be/nl/konnektit-beurs/